Image Image Image Image Image

漏 2012 lluisfongrau.com

Traducci贸 autom脿tica:

Scroll to Top

To Top

FonGrau > Obra

Darreres not铆cies

Not铆cies d鈥檃ctualitat relacionades

Veure totes les not铆cies

Fonmunt茅, l’aquarel路la original i origin脿ria

7th agost 2017 by fongrau

El聽 Centre Mir贸 Esgl茅sia Vella acull del 3 d鈥檃gost al 17 de setembre l鈥檈xposici贸 retrospectiva de Llu铆s Fonmunt茅.聽Organitzada pel Centre d鈥橢studis Mont-rogencs i amb la col.laboraci贸 de l鈥橝juntament de Mont-roig del Camp, fa un rep脿s de la traject貌ria pict貌rica de l鈥檃quarel路lista que, dividida en tres etapes, mostra聽des de la primera aquarel路la de l’any 1948 fins les obres m茅s recents. Tamb茅 es poden veure聽fotografies, objectes personals i de treball de l’artista.

exposicioretrospectiva02

Inauguraci贸 de l’exposici贸

IMG_20170802_100734

Exposici贸 al Centre Mir贸.

Pinzellades de la hist貌ria de Mont-roig.

2nd juliol 2017 by fongrau

El passat dia 30 de juny va tenir lloc la presentaci贸 del llibre Pinzellades de la hist貌ria de Mont-roig, una nova col路laboraci贸 de Fongrau amb el Centre d’Estudis Mont-rogencs.
La presentaci贸 va ser a c脿rrec del Sr. Miquel 脌ngel Pradilla Cardona, professor a la URV i editor del llibre. Van presidir l鈥檃cte el Sr. Joan Olivella Ricart, diputat de la Diputaci贸 de Tarragona, el Sr. Josep Santesmases Oll茅, President de l鈥橧nstitut Ramon Muntaner i el Sr. Fran Morancho, Alcalde de Mont-roig del Camp. Tamb茅 van intervenir els autors del llibre, la Sra. Assumpci贸 Pellicer, presidenta del Centre d鈥橢studis Mont-rogencs i coordinadora de l鈥檕bra juntament amb el Sr. Joan M. Mart铆, i l鈥檌l路lustrador, l鈥檃quarel路lista Llu铆s Fongrau. Van acompanyar l鈥檃cte diverses actuacions musicals d鈥檌nfants i joves del poble.
Pellicer va donar la benvinguda a l鈥檃cte i va exposar els inicis del projecte, centrats en la creaci贸 de l鈥檃uca de la hist貌ria de Mont-roig i la posterior proposta de il路lustrador Fongrau de fer-ne un llibre on s鈥檃compayessin les il路lustracions de tamany real amb una explicaci贸 m茅s detallada de la hist貌ria.
L鈥檈xplicaci贸 del proc茅s de creaci贸 va anar a c脿rrec de Mart铆, que va explicar la tasca de recerca i documentaci贸 hist貌rica i va fer p煤blic l鈥檃gra茂ment a totes les persones que d鈥檜na manera o altra han col路laborat en el projecte, i de Fongrau, que va explicar la creaci贸 de les il路lustracions, fetes amb aquarel路les i tinta i va mostrar la seva satisfacci贸 vers la confian莽a que el CEM ha dispositat en ell per realitzar l鈥檕bra.
Pradilla va fer un acurat rep脿s dels diversos 脿mbits en els que es poden ajuntar els temes i fets hist貌rics de l鈥檕bra i Olivella va descriure l鈥檕bra com la fusi贸 de diversos ingredients: literatura, periodisme, hist貌ria i aquarel路les. Santesmases va destacar la import脿ncia que t茅 la tasca realitzada pels centres d鈥檈studis a nivell local per a la instituci贸 que ell representa i la difusi贸 que se鈥檔 fa en la cultura del pa铆s. Morancho va agra茂r a l鈥檈ntitat el posar a l鈥檃bast la nostra hist貌ria amb una obra amena i de f脿cil lectura per a tothom que tigui curiositat per con猫ixer-la.
Per finalitzar, la Presidenta del CEM va agrair el suport de totes les institucions que han fet possible el projecte, destacant la import脿ncia de la seva implicaci贸, imprescindible per acomplir l鈥檕bjectiu que ha estat la publicaci贸 del llibre.

presentacioWEB

Presentaci贸 al Centre Mir贸

 

9788416505821_04_h

Coberta del llibre

Exposici贸 col路lectiva de Festa Major de Reus.

30th juny 2017 by fongrau

Fongrau i Fonmunt茅 han exposat les seves obres a l’exposici贸 col路lectiva de Festa Major a la Sala Constant铆 Art de Reus. Els dos aquarel路listes hi聽han participat juntament amb 11聽artistes m茅s vinguts de diversos indrets de Catalunya. La mostra ha estat oberta al p煤blic del 10 al 30 de juny en aquesta c猫ntrica sala de聽la ciutat.

constant constanti2