Image Image Image Image Image

© 2012 lluisfongrau.com

Traducció automàtica:

Scroll to Top

To Top

 FONMUNTÉ > Obra

 

 

Darreres notícies

Notícies d’actualitat relacionades

Veure totes les notícies

Fonmunté, l’aquarel·la original i originària

7th agost 2017 by fongrau

El  Centre Miró Església Vella acull del 3 d’agost al 17 de setembre l’exposició retrospectiva de Lluís Fonmunté. Organitzada pel Centre d’Estudis Mont-rogencs i amb la col.laboració de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, fa un repàs de la trajectòria pictòrica de l’aquarel·lista que, dividida en tres etapes, mostra des de la primera aquarel·la de l’any 1948 fins les obres més recents. També es poden veure fotografies, objectes personals i de treball de l’artista.

exposicioretrospectiva02

Inauguració de l’exposició

IMG_20170802_100734

Exposició al Centre Miró.

Pinzellades de la història de Mont-roig.

2nd juliol 2017 by fongrau

El passat dia 30 de juny va tenir lloc la presentació del llibre Pinzellades de la història de Mont-roig, una nova col·laboració de Fongrau amb el Centre d’Estudis Mont-rogencs.
La presentació va ser a càrrec del Sr. Miquel Àngel Pradilla Cardona, professor a la URV i editor del llibre. Van presidir l’acte el Sr. Joan Olivella Ricart, diputat de la Diputació de Tarragona, el Sr. Josep Santesmases Ollé, President de l’Institut Ramon Muntaner i el Sr. Fran Morancho, Alcalde de Mont-roig del Camp. També van intervenir els autors del llibre, la Sra. Assumpció Pellicer, presidenta del Centre d’Estudis Mont-rogencs i coordinadora de l’obra juntament amb el Sr. Joan M. Martí, i l’il·lustrador, l’aquarel·lista Lluís Fongrau. Van acompanyar l’acte diverses actuacions musicals d’infants i joves del poble.
Pellicer va donar la benvinguda a l’acte i va exposar els inicis del projecte, centrats en la creació de l’auca de la història de Mont-roig i la posterior proposta de il·lustrador Fongrau de fer-ne un llibre on s’acompayessin les il·lustracions de tamany real amb una explicació més detallada de la història.
L’explicació del procés de creació va anar a càrrec de Martí, que va explicar la tasca de recerca i documentació històrica i va fer públic l’agraïment a totes les persones que d’una manera o altra han col·laborat en el projecte, i de Fongrau, que va explicar la creació de les il·lustracions, fetes amb aquarel·les i tinta i va mostrar la seva satisfacció vers la confiança que el CEM ha dispositat en ell per realitzar l’obra.
Pradilla va fer un acurat repàs dels diversos àmbits en els que es poden ajuntar els temes i fets històrics de l’obra i Olivella va descriure l’obra com la fusió de diversos ingredients: literatura, periodisme, història i aquarel·les. Santesmases va destacar la importància que té la tasca realitzada pels centres d’estudis a nivell local per a la institució que ell representa i la difusió que se’n fa en la cultura del país. Morancho va agraïr a l’entitat el posar a l’abast la nostra història amb una obra amena i de fàcil lectura per a tothom que tigui curiositat per conèixer-la.
Per finalitzar, la Presidenta del CEM va agrair el suport de totes les institucions que han fet possible el projecte, destacant la importància de la seva implicació, imprescindible per acomplir l’objectiu que ha estat la publicació del llibre.

presentacioWEB

Presentació al Centre Miró

 

9788416505821_04_h

Coberta del llibre

Exposició col·lectiva de Festa Major de Reus.

30th juny 2017 by fongrau

Fongrau i Fonmunté han exposat les seves obres a l’exposició col·lectiva de Festa Major a la Sala Constantí Art de Reus. Els dos aquarel·listes hi han participat juntament amb 11 artistes més vinguts de diversos indrets de Catalunya. La mostra ha estat oberta al públic del 10 al 30 de juny en aquesta cèntrica sala de la ciutat.

constant constanti2