Image Image Image Image Image

© 2012 lluisfongrau.com

Traducció automàtica:

Scroll to Top

To Top

FONGRAU > Il·lustracions

Nil el cocodril

Nil és un cocodril solitari. La seva afició de menjar-se tot allò que es mou al seu voltant, fa que no tingui gaires amics. La cosa es complica quan al Nil li comencen a fer mal les dents. Els dies i les nits es fan molt llargs quan sent dolor i està completament sol. Però aviat el Nil tornarà a somriure, perquè algú que no imagina l’ajudarà. Això sí, haurà d’entendre que hi ha coses en aquest món que no són comestibles, si vol conservar les dents molts i molts anys!

Enllaç a Nil el cocodril – Arola Editors

 

 

 

 

 

 

 

La tiona

La Tiona explica la història d’una branca que vol passar els Nadals a les cases dels nens i les nenes. Però es troba que les noies no poden fer de Tió. Desobeint les ordres de la Vella Soca, la Tiona emprendrà igualment el gran viatge acompanyada sempre d’un petit personatge. Pel camí es trobarà amb una ovella trapella que s’ha escapat del pessebre i amb un àngel que la busca. Serà l’àngel qui obrirà les portes al somni de la Tiona. Però la casa on va a parar no és el lloc feliç que ella pensava. Els pares de la Mar i la Cèlia estan a punt de separar-se. Gràcies a la presència de la Tiona, tot farà un gir inesperat.
Un conte diferent on es plantegen temes com la igualtat de gènere, la importància de la família i el plaer de la bona comunicació. També es pot reflexionar sobre el consumisme i el valor de les petites coses.

Enllaç a La Tiona – Arola Editors

 

 

 

 

Camins soterrats d’aigua. Les mines d’aigua al terme de Mont-roig.

Col.laboració amb les il.lustracions de l’interior d’aquest llibre del Grup de Recerca del Centre d’Estudis Mont-rogencs, que “pretén apropar-nos al treball de camp i de recerca documental que el CEM ha fet de les trenta-sis mines d’aigua identificades dins del terme de Mont-roig del Camp”.

Les il.lustracions interiors són: l’esquema longitudinal d’una mina d’aigua, eines dels minadors (pics, aixada, malls, xapo, gaveta i llum de carbur), vareta i pèndol de saurí, sistema per tapar un pou i pou un cop tapat amb la garlanda i lloses.

TAPA POU MALL DETALL XAPO

Enllaç a Camins soterrats d’aigua – Onada Edicions

Auca històrica de Mont-roig del Camp, realitzada pel Centre d’Estudis Mont-rogencs.

Els 49 dibuixos que formen l’auca han estat realitzats amb aquarel·la i tinta i la seva mida original és 18x18cm.

auca01

Pinzellades de la història de Mont-roig, l’any 2017 el Centre d’Estudis Mont-rogencs, edita un nou llibre amb les il·lustracions de l’auca i 13 de noves, més dues aquarel·les. En el llibre trobem les il·lustracions en tamany real, a companyades del seu vers i una explicació detallada del moment històric, acompanyada de resenyes sobre la documentació.

 20190610_104058

Llegendes de Mont-roig del Camp. El nostre patrimoni oral (I). Edició de l’any 2018 a càrrec del Centre d’Estudis Mont-rogencs, en el qual es recullen les llegendes orals. Un total se 10 llegendes acompanyades de les respectives il·lustracions.

20190610_104723

Històries, rondalles i llegendes de Mont-roig del Camp. El nostre patrimoni oral (II). Edició de l’any 2019 a càrrec del Centre d’Estudis Mont-rogencs.

histories rondalles

Il·lustracions del llibre Arrels: Pinzellades d’un fill de l’Hospitalet – Antonio Vidal Marqués, escrit per Teresa Vidal Burata i publicat pel Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant.
Arrels
Il·lustracions de l’Auca de Santa Marina de Pratdip, realitzada l’any 2022
auca santa marina