Image Image Image Image Image

© 2012 lluisfongrau.com

Traducció automàtica:

Scroll to Top

To Top

FONGRAU > Currículum

 

Lluís Font Grau, és nascut a Mont-roig del Camp, pintor de professió i vinculat al món de la pintura per la seva nissaga familiar. Fill i nét dels aquarel·listes Fonmunté i Fonportal s’ha fet gran entre aquarel·les, passant hores assegut al costat del pare observant com treballava. Sempre ha mantingut un viu interès en aquesta tècnica pictòrica que, actualment, va més enllà de l’afició.

De formació autodidacte, atret per la il·lustració amb aquarel·les, l’any 2012 publica dos contes: “Nil el cocodril”, el mes d’abril, i “La Tiona”, el mes de novembre.

Paral·lelament als treballs d’il·lustrador, durant la Festa Major de Mont-roig al mes de setembre, té lloc la 1a Mostra d’oficis i mercat a l’antiga on presenta els seus primers quadres amb aquarel·la destinats al públic.  I, al desembre del mateix any, al mercat “Nadal al carrer” de Mont-roig dóna a conèixer la seva nova imatge com aquarel·lista. Des d’aquell any 2012 ha participat en totes les edicions d’aquests mercats i ha exposat la seva obra en diversos restaurants.

L’any 2015 es va associar a l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya. Va participar en la seva 103a Exposició Anual Col.lectiva 2015 i va aconseguir un accèssit amb l’obra “Sidi Bou Said”.

Altres premis i certàmens on ha participat són el VIII Premi de Pintura Ceferí Olivé de la Fundació Reddis, octubre de 2013  i al  “Certamen Premio Alda con Limón de Acuarela Pequeño Formato” organitzat per la galeria Alda con Limón de Madrid els anys 2015 i 2016.

Com a il·lustrador, el mes de gener de 2014 es publica el llibre del Centre d’Estudis Mont-rogencs “Camins soterrats d’aigua. Les mines d’aigua al terme de Mont-roig” del qual n’és l’autor de les il·lustracions interiors. L’any 2016, il·lustra l’auca històrica de Mont-roig del Camp i també dissenya el logo del seu 10è aniversari. , l’any 2017 s’edita “Pinzellades de la història de Mont-roig” i l’any 2018 s’edita”Llegendes de Mont-roig del Camp, El nostre patrimoni oral”.

Amb aquests projectes es va endinsar en una nova etapa professional que li permet combinar professió i passió, un repte li permet passar tot el dia entre pinzells i colors.